flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

8 червня 2012 року у Закарпатському окружному адміністративному суді відбулася нарада по запровадженню програми «Опитування громадян щодо їх задоволення якістю функціонування судів з використанням КГЗ"

08 червня 2012, 11:27

8 червня 2012 року в приміщенні Закарпатського окружного адміністративного суду відбулася робоча нарада працівників Закарпатського окружного адміністративного суду та представників «Право і Демократія» по запровадженню програми «Опитування громадян щодо їх задоволення якістю функціонування судів з використанням КГЗ".

 

В нараді приймали участь заступник голови Закарпатського окружного адміністративного суду – Шешеня О.М., керівник апарату – Скрипчук О.О., заступник керівника апарату – Лакатош Н.М., голова правління регіонального громадського благодійного фонду «Право і Демократія» - Андрій Бурий, директор фонду – Віталій Разік, менеджер по зв’язкам з громадськістю – Ольга Лучка та представник громадської організації Карпатського агентства прав людини «Вестед» - Микола Яцков.

 

Голова правління регіонального громадського благодійного фонду «Право і Демократія» - Андрій Бурий розповів, що проект «Cправедливе правосуддя» фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і працює в Україні з жовтня 2011 року. Проект розроблений з метою продовжити ініціативи, впроваджені проектом USAID «Україна: верховенство права (UROL), який діяв з 2006 по 2011 рік. співпраці з Урядом та громадянським суспільством України, Проект «Справедливе правосуддя» надалі підтримуватиме вдосконалення ключового законодавства на завершення судової реформи, покращення судової практики і процедур задля формування більш ефективної, підзвітної та прозорої судової влади. Він також працюватиме на зміцнення довіри суспільства до судової влади через підвищення рівня обізнаності громадськості та ЗМІ з процесом реформування судової системи, а також участі громадянського суспільства у ньому. Проект також сприятиме діалогу між суспільством та судами заради покращення доступу громадян до правосуддя. 

 Учасники наради обговорили проведення у Закарпатському окружному адміністративному суді в червні-липня 2012 року в рамках проекту опитування за допомогою карток громадського звітування – анкет. Планується опитати біля 100-120 громадян щодо їх задоволення якістю функціонування судів, після чого представниками громадських організації буде складено звіт, який доведеться до відома суддів та працівників апарату задля покращення якості роботи суду.