flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання Ради суддів адміністративних судів України.

14 червня 2012, 09:03
   На порядку денному засідання Ради стояло питання підготовки адміністративних судів до розгляду справ під час виборів народних депутатів України в жовтні 2012 року. Сьогодні для адміністративних судів актуальним є питання належного забезпечення розгляду виборчих спорів. А для цього їм необхідні кошти. Про це йшлося на засіданні Ради суддів адміністративних судів, яке відбулось 12 червня.
   Як повідомив голова РС Микола Кобилянський, для організації розгляду виборчих справ потрібно в першу чергу вирішити питання матеріально-технічного забезпечення судів.
За його словами, в кожному окружному та апеляційному адмінсудах є свої проблеми: не вистачає коштів на придбання комп’ютерної техніки, папера, конвертів, марок, систем технічного фіксування судового процесу та на ремонт приміщень.
    «Проблеми судів різні а вирішити їх може належне фінансове забезпечення», - зазначив М. Кобилянський.
Особливо гостро питання недофінансування стоїть напередодні виборів, тому рада суддів рекомендувала державній судовій адміністрації вжити всіх необхідних заходів щодо забезпечення належної роботи адмінсудів під час розгляду виборчих спорів.
 
   На засіданні Ради суддів виступив голова Закарпатського окружного адміністративного суду Василь Андрійцьо, який повідомив, що в цілому суддівський корпус та апарат суду готовий до розгляду справ вказаної категорії, однак також наявні проблемні питання пов’язанні з недостатнім фінансуванням, одне з яких не забезпечення суду належним приміщенням.