flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Закарпатському окружному адміністративному суді відбулося обговорення виборчого законодавства.

17 вересня 2012, 16:38
14 вересня 2012 року в Закарпатському окружному адміністративному суді відбувся семінар стосовно обговорення Закону України «Про вибори народних депутатів України» та проблемних питань при розглядів справ, пов’язаних з виборами народних депутатів. Участь в даному заході взяли судді та працівники апарату ЗОАС, представники судів місцевих загальних судів області і представник регіонального відділення ДП «ІСС».
Під час виступу суддями ЗОАС Шешеня О.М. та Скраль Т.В. висвітлено актуальні питання розгляду адміністративних справ, що пов’язані з виборами народних депутатів, а саме питання обчислення строків при розгляді справ даної категорії справ, доведено до відому присутніх практику розгляду справ, що пов’язані з виборами народних депутатів, які надійшли до суду протягом вересня 2012 року та їх особливості. Здійснено порівняльний аналіз редакцій Закону України «Про вибори народних депутаті України.
Запрошений керівник регіональної служби підтримки Державного підприємства «Інформаційні судові системи» в Закарпатській області Сегляник Т.І. повідомив присутнім особливості здійснення авторозподілу позовних заяв відповідної категорії під час виборчого процесу, методи проставляння чергових суддів, принципи авторозподілу в неробочі години та у вихідні і святкові дні.
Голова ЗОАС в своєму виступі довів до відому присутніх організаційні заходи адміністративних судів, у тому числі місцевих як адміністративних, щодо організації роботи у період проходження виборчого процесу чергових виборів народних депутатів України (згідно рішення Ради суддів адміністративних судів України 12 червня 2012 року № 66 ).
 Андрійцьо В.Д. повідомив  присутнім про склад робочої групи у Львівському апеляційному адміністративному суді та телефони відповідальних осіб ЛААС.

В ході семінару обговорено та вирішено ряд актуальних питань, які піднімалися суддями місцевих загальних судів, зокрема щодо визначення чергових суддів, строків розгляду справи, питання судового збору тощо.