flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Закарпатському окружному адміністративному суді відбулася зустріч голови суду з журналістами телеканалу «Тиса»

25 жовтня 2012, 11:02
26 жовтня 2012 року в приміщенні Закарпатського окружного адміністративного суду відбулася зустріч голови суду Андрійцьо В.Д. з журналістами телеканалу «Тиса». Метою зустрічі було обговорення режиму роботи суду та питання підсудності адміністративних справ в період чергових виборів народних депутатів України.
 
Зокрема голова суду зазначив, що 30.07.2012 розпочався виборчий процес чергових виборів народних депутатів України, які відбудуться 28 жовтня 2012 року.
Закарпатським окружним адміністративним судом прийом позовних заяв з приводу захисту виборчих прав громадян, оскарження рішень, дій, або бездіяльності виборчих комісій, членів цих комісій пов’язаних з виборчим процесом здійснюється прийом заяв та справ цілодобово та без вихідних. 
Прийом позовних заяв та апеляційних скарг на рішення щодо виборів народних депутатів здійснюється в приміщені суду м. Ужгород, вул. Загорська, 30.
Під час зустрічі голова суду висвітлив питання організації, порядок проведення виборів народних депутатів України, здійснення виборчого процесу, його забезпечення та гарантування врегульовані Законом України «Про вибори народних депутатів України».
З метою судового захисту своїх виборчих прав суб’єкти виборчого процесу звертаються до адміністративного суду в порядку передбаченому Кодексом адміністративного судочинства України (далі – КАС України).
Порядок розгляду судом адміністративних справ, пов’язаних з виборчим процесом, територіальна та предметна підсудність таких справ регулюються Главою 6 КАС України.
Відповідно до частини четвертої статті 172 КАС України рішення, дії або бездіяльність окружних виборчих комісій щодо підготовки та проведення виборів народних депутатів, а також їх членів оскаржуються до окружного адміністративного суду за місцем знаходження відповідної комісії.
Інші рішення, дії чи бездіяльність виборчих комісій, що визначені частиною третьою-четвертою статті 172 КАС України, оскаржуються до місцевого загального суду як адміністративного за місцем знаходження відповідної комісії.