flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Закарпатського окружного адміністративного суду Андрійцьо В.Д. прийняв участь у конференції суддів адміністративних судів.

23 листопада 2012, 10:01

21 листопада 2012 року у приміщенні Вищого адміністративного суду України відбулася конференція суддів адміністративних судів України у складі 42 делегатів під головуванням Голови Ради суддів адміністративних судів України Миколи Кобилянського. Голова Закарпатського окружного адміністративного суду Андрійцьо В.Д. також прийняв участь у вказаному заході.

У ході засідання було заслухано доповідь Голови Ради суддів адміністративних судів України Миколи Кобилянського «Про звіт Ради суддів адміністративних судів України».

Микола Кобилянський, зокрема, зазначив, що діяльність Ради суддів адміністративних судів України протягом звітного періоду (вересень 2011 – жовтень 2012 р.) була спрямована на здійснення завдань щодо забезпечення організаційної єдності функціонування органів судової влади, зміцнення незалежності судів та суддів, участі у визначенні потреб кадрового, фінансового, матеріально-технічного та іншого забезпечення судів.

З цією метою Радою судів проведено 18 засідань, прийнято майже 210 рішень. До органів державної влади та вищих органів суддівського самоврядування надіслано понад 600 листів щодо вирішення питань діяльності адміністративних судів.

Основна увага Ради суддів зосереджувалася на питаннях здійснення, відповідно до пункту 1 частини шостої статті 122 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», контролю за організацією роботи адміністративних судів, який реалізовувався шляхом вивчення стану цієї роботи та надання апеляційним і окружним адміністративним судам методичної та практичної допомоги.

Постійна увага Ради суддів адміністративних судів України приділялася питанню фінансового забезпечення адміністративних судів. Зокрема, з метою законодавчого врегулювання окремих норм Бюджетного кодексу України, на одному із засідань обговорено розроблений Радою суддів проект Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо фінансування судової влади)». Радою суддів України погоджено пропозицію РАС України, та направлено звернення до Кабінету Міністрів України з пропозицією внести на розгляд Верховної Ради України проект змін до Бюджетного кодексу держави.

Ще одним із основних напрямків діяльності, на якому зосереджувалася увага  Ради суддів адміністративних судів України упродовж звітного періоду, є забезпечення правового і соціального захисту суддів, побутового забезпечення суддів і членів їх сімей. Рада суддів у своєму рішенні про дотримання вимог статті 130 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»  доручила головам окружних та апеляційних адміністративних судів забезпечити виконання вимог зазначеної статті Закону щодо надання суддям адміністративних судів щорічної оплачуваної відпустки тривалістю 30 робочих днів, з урахуванням п’ятиденного робочого тижня.

Для здійснення якісного добору суддів на адміністративні посади, Радою суддів адміністративних судів України проводиться ретельна робота, результатом якої є внесення до Вищої ради юстиції подань про призначення на адміністративні посади.

Упродовж звітного періоду Рада суддів адміністративних судів України активно співпрацювала з міжнародними організаціями, зокрема з Проектом Twinning «Підвищення ефективності та якості управління адміністративних судів в Україні», проектом USAID «Україна: верховенство права», «Справедливе правосуддя», Центром суддівських студій.

Рада суддів співпрацювала із Державною судовою адміністрацією України з питань щодо удосконалення комп’ютерної програми «Діловодство спеціалізованого суду». Вносилися пропозиції до проектів законодавчих та нормативних актів, які розроблялися Радою суддів України і Державною судовою адміністрацією України з питань діяльності судів, зокрема до Кодексу суддівської етики та щодо дисциплінарної відповідальності суддів, зазначив Голова Ради суддів адміністративних судів.

У свою чергу Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк поінформував про заходи з організаційного та матеріального забезпечення діяльності окружних і апеляційних адміністративних судів, правового і соціального захисту, побутового забезпечення суддів та членів їх сімей у період 2011-2012 років.

У рамках конференції також виступив Голова Ради суддів України Ярослав Романюк, який повідомив про роботу Ради суддів, зокрема, звернув увагу на плідну і корисну співпрацю із Радою суддів адміністративних судів України.

Конференцією суддів адміністративних судів за пропозиціями делегатів конференції та на підставі результатів голосування Андрійцьо В.Д. обрано делегатом на ХІ черговий з’їзд суддів України від Закарпатської області.