flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Закарпатський окружний адміністративний суд прийняв участь в проекті «Доступність правосуддя для незрячих осіб та осіб з вадами зору в Україні».

28 листопада 2012, 16:30
 28 листопада 2012 року в Закарпатському окружному адміністративному суді відбулася зустріч представників Благодійного фонду «Право і Демократія» Андрія Бурого - керівника проекту; Михайла Васюти -  експерта проекту та Анатолія Микитишина, адвоката, члена робочої групи з питань інновацій при Державній судовій адміністрації України з заступником голови суду – Шешенею О.М., керівником апарату Скрипчуком О.О. та працівниками апарату суду.
В ході зустрічі було обговорено основні моменти програми «Доступність правосуддя для незрячих осіб та осіб з вадами зору в Україні», яка є логічним продовженням пілотних проектів організації в сфері захисту прав людини та головним етапом програми РГБФ «Право і Демократія», спрямованої на покращення функціонування судової системи України та її ефективного реформування і забезпечення рівних можливостей доступності громадян до правосуддя.
Представники фонду передали суду інформаційні вивіски набрані шрифтом Брайля, які незабаром будуть розміщені в будівлі суду, що допоможе незрячим особам та особам з вадами зору краще орієнтуватися в приміщенні суду та мати доступ до інформації про графік роботи суду, телефони приймальні голови та канцелярії, розташування залів судових засідань. Крім того, перша та остання сходинки входу в приміщення матимуть маркування яскраво-жовтого кольору. Закарпатський окружний адміністративний суд і надалі підтримуватиме ініціативи фонду «Право і Демократія» щодо реалізації вищезазначеної програми.