flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась Міжнародна конференція з ІТ

07 червня 2013, 11:49

 

Відбулась Міжнародна конференція з ІТ-технологій у адміністративних судах

 

Представники Закарпатського окружного адміністративного суду прийняли участь у  Міжнародній конференції з ІТ-технологій у адміністративних судах, яка відбулась у Вищому адміністративному суді 4-5 червня 2013 року.

Захід організовано в рамках проекту ЄС-Твіннінг «Підвищення ефективності та якості управління адміністративних судів в Україні».

Конференція проводиться з метою дослідження взаємозв‘язку між запровадженням інформаційних технологій в адміністративній юстиції та загальною концепцією інформатизації в Україні

Учасники обговорюють моделі модернізації робочих процесів в адміністративному судочинстві з точки зору впровадження передових сучасних технологій.

Голова Верховного адміністративного суду Литви Річардас Пілічаускас у своїй доповіді детально розповів про впровадження нових технологій та інновацій у адміністративному судочинстві Литви.

Голова судової палати Апеляційного адміністративного суду м. Гетеборг (Швеція) Гьоран Бодін повідомив про інформаційні технології, спрямовані на потреби споживачів, що підвищує рівень мобільності та надання нових послуг через цифрові канали.

Помічник Генерального секретаря у справах адміністративних трибуналів та апеляційних адміністративних судів Державної ради Франції Селін Гібе у своєму виступі висвітлив тему узагальнення процедур електронного документообігу та електронних форм документів у адміністративних судах Франції.

Також перед учасниками виступив заступник генерального директора ДП «ІСС» Віталій Живаєв,  який повідомив про перспективи розвитку сучасних технологій у вітчизняному судочинстві – від електронного документообігу до електронного суду. У свою чергу генеральний директор ТОВ «Спеціальні реєструючи системи» Олександр Радуцький розповів про спеціалізовані технічні системи для повного фіксування судового процесу.

В ході конференції обговорено ряд інших організаційних питань пов’язаних з роботою окружних та апеляційних адміністративних судів.