flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про засади запобігання і протидії корупції

04 липня 2013, 11:55

         Навчання держслужбовців апарату суду – вимога сьогодення!

 

Сьогодні найактуальнішим для обговорення як владними структурами, так і громадськістю України є питання запобігання та протидії корупції.

Корупція все більше витісняє правові, етичні відносини між людьми і з аномалії поступово перетворюється у норму їхньої поведінки.

         Знання вимог Закону України „Про засади запобігання і протидії корупції” та ретельне його дотримання, систематичне проведення організаційних заходів антикорупційного спрямування стане запорукою успішної протидії корупції.

Ось і вчора, 3 липня 2013 року, державні службовці апарату Закарпатського окружного адміністративного суду, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 28 листопада 2011 року № 2141 „про затвердження Державної програми щодо запобігання і протидії корупції на 2011-2015 роки, Розпорядження Кабінету Міністрів України від 6 липня 2011 року № 642-р та відповідного доручення голови обласної державної адміністрації від 06.02.2013 року № 02-5/4, пройшли курс опрацювання вказаного законодавства на семінарі, який проведений  за ініціативою Національного агентства України з питань державної служби, фахівцями кафедри державного управління та місцевого самоврядування Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Під час проведення навчання, особлива увага приділена питанням причин виникнення та розвитку корупції, характерним рисам корупції в Україні, проявам корупції, наслідкам поширення корупції в Україні та положенням самого Закону України „Про засади запобігання і протидії корупції”.

Після навчання, кожен державний службовець, успішно відповів на тестові завдання для перевірки наявності знань Закону України „Про засади запобігання і протидії корупції” та отримав відповідний сертифікат.