flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд нагадує про необхідність суб’єктам, визначених законом, зареєструвати офіційні електронні адреси в ЄСІТС

22 серпня 2022, 10:00

Відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України (ч.6 ст.18) адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, судові експерти, державні органи та органи місцевого самоврядування, суб’єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов’язковому порядку.

Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС в добровільному порядку.

В умовах воєнного стану і у зв’язку з  критичним недофінансуванням судової системи використання засобів електронного зв’язку, зокрема підсистеми Електронний суд, сприятиме спрощенню доступу до правосуддя та отриманню якісних судових послуг.

Зазначимо, що Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система (ЄСІТС) є основою для функціонування електронного судочинства. Вона забезпечує автоматизацію процесів діяльності в системі правосуддя, включаючи документообіг, автоматизований розподіл справ, обіг документів між судом та учасниками судового процесу, фіксування судового процесу та участь учасників судового процесу у судовому засіданні в режимі відеоконференції та інші потреби користувачів.

На допомогу зацікавленим!

Електронний суд: вступ у справу в якості представника. Покрокова інструкція.