flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Отримуй повістки SMS-повідомленнями

25 червня 2020, 16:59

    Закарпатський окружний адміністративний суд нагадує, що в суді працює послуга надсилання судових повісток SMS-повідомленнями. Так за допомогою SMS-повідомлень громадяни оперативніше отримують інформацію про час та місце проведення судових засідань, а також  зменшується ризик втрати інформації чи взагалі недоставлення її до адресата.

     Згідно даних комп’ютерної програми «Діловодство спеціалізованих судів», за період з 25 травня 2020 року по 25 червня 2020 року учасникам судового процесу по 20 адміністративним справам було направлено 23 повістки про виклик до суду у форматі SMS-повідомлень.

     Варто додати, що вартість відправки судової повістки засобами поштового зв’язку відповідно до тарифів ПАТ «Укрпошта» становить 42 гривні за одне поштове відправлення з повідомленням про вручення. 25 травня 2020 року Закарпатський окружний адміністративний суд вже повідомляв громадськість про тимчасове припинення відправлення повісток поштовим зв’язком спричинене відсутністю коштів для оплати поштових послуг.

    Вкотре закликаємо учасників судового процесу користуватися послугами системи «Електронний суд», відправки процесуальних документів електронною поштою та відправлення повісток SMS-повідомленнями. Зазначені сервіси значно прискорюють процес повідомлень учасників справи про судові засідання, пришвидшують розгляд справи, а також заощаджують кошти Державного бюджету України.

    Для отримання тексту судової повістки в електронній формі за допомогою SMS-повідомлення учаснику судового процесу необхідно подати до суду заявку про отримання судової повістки в електронній формі за допомогою SMS-повідомлення у відповідній справі.