flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання ради суддів адміністративних судів

21 липня 2014, 11:33

 18 липня 2014 року в приміщенні Вищого адміністративного суду України відбулося засідання ради суддів адміністративних судів.

На засіданні розглянуто окремі питання організації діяльності адміністративних судів, ситуацію, яка склалася в адміністративних судах з обранням суддів на посаду судді безстроково, внесення змін до Методичних роз’яснень щодо застосування Класифікатора категорій адміністративних справ, інше.

Рада суддів адміністративних судів затвердила орієнтовний план роботи на друге півріччя 2014 року.

Також, Рада суддів адміністративних судів прийняла рішення направити звернення до Голови Верховної Ради України щодо ситуації, яка склалася в адміністративних судах з обранням суддів на посаду судді безстроково.

Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, яка взяла участь у роботі ради суддів адміністративних судів, поінформувала присутніх про ситуацію, що склалась із оплатою праці суддям, які вже призначені на посаду та не відправляють правосуддя, оскільки не прийняли присяги судді, а також суддям, які досягли 65-річнго віку та щодо яких Верховною Радою України не прийнято рішення про відставку.

Учасники засідання наголосили на недостатній поінформованості громадськості з питань діяльності судової системи та відзначили потребу у приділенні більшої уваги питанням комунікацій судів, ЗМІ та громадськості.