flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про результати засідання Ради суддів України від 6 листопада 2014 року

10 листопада 2014, 08:52

       6 листопада 2014 року в м. Вінниця під головуванням Валентини Сімоненко відбулося виїзне засідання Ради суддів України.

       У роботі засідання взяли участь 31 член Ради суддів України, голова ради суддів адміністративних судів Микола Кобилянський, голова Вищого адміністративного суду України Олександр Нечитайло, судді, в тому числі і суддя Львівського окружного адміністративного суду Сасевич Олександр Михайлович, як член Ради суддів України, а також Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, генеральний директор ДП «Інформаційні судові системи» Віталій Живаєв.

       На засіданні розглядались питання про забезпечення судів належними службовими приміщеннями, аналіз стану функціонування автоматизованої системи діловодства суду та організації можливостей переходу до системи «Електронний суд», про затвердження змін до Положення про автоматизовану систему документообігу суду, про результати проведення моніторингу стану незалежності суддів, ефективності та доступності правосуддя.

       Голова ДСА України З.Холоднюк поінформував присутніх про стан забезпечення судів належними службовими приміщеннями, як на 2014, так і на 2015 роки. За результатами розгляду даного питання прийнято рішення про зобов’язання ДСА України вжити заходів щодо погашення до 31 грудня 2014 року кредиторської заборгованості загальних судів за капітальне будівництво, капітальний ремонт за 2013 рік, а також у строк до 01 грудня 2014 року підготувати та представити для затвердження Радою суддів України план заходів щодо приведення приміщень місцевих загальних, окружних адміністративних, господарських судів та відповідних апеляційних судів за основними параметрами у стан, що забезпечує належні умови для здійснення правосуддя.

       Поінформовано, що в рамках впровадження системи «Електронний суд» в усіх місцевих та апеляційних судах загальної юрисдикції реалізовано технічну можливість надсилання судом учасникам судового процесу, які зареєстровані в Системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу засобами Автоматизованої системи документообігу суду процесуальних документів в електронному вигляді.  Реалізація проекту надсилання судами SMS-повідомлень учасникам судового процесу дозволила зекономити значні кошти в 2013-2014 роках.

       Радою суддів України створено робочу групу з питань вдосконалення автоматизованої системи документообігу суду, до складу якої увійшли представники судів усіх юрисдикцій, ДСА України, ДП «Інформаційні судові системи» та проекту USAID «Справедливе правосуддя».

       Відповідно до порядку денного засідання Радою суддів України презентовано результати проведення моніторингу стану незалежності суддів, ефективності та доступності правосуддя.

       Радою суддів України схвалено пропозиції стосовно внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей, які можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення суддею, лише за згодою Ради суддів України та прийнято рішення подати суб’єктам права законодавчої ініціативи зазначені пропозиції стосовно відповідних змін до Законів України.

       Також розглядалось питання про правовий і соціальний захист суддів та членів їхніх сімей, зокрема, щодо суддів, переведених на роботу з судів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя та про проведення круглого столу «Поновлення довіри до судової системи в Україні: «План дій».

       З метою надання пропозицій до Ради з питань судової реформи, створеної Президентом України, Радою суддів України створено відповідну робочу групу.

       Джерело - http://www.vasu.gov.ua/123275/