flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВР звільнила від сплати судового збору учасників АТО та членів сімей загиблих

03 вересня 2015, 13:48
       КИЇВ. 3 вересня. УНН. Верховна Рада підтримала у другому читанні та в цілому проект закону про внесення змін до Закону України "Про судовий збір" щодо звільнення від сплати судового збору учасників антитерористичних операцій та членів сімей загиблих, передає кореспондент УНН.

       За відповідне рішення проголосували 232 народних депутати.

       Законопроектом пропонується звільнити від сплати судового збору позивачів – членів сімей загиблих – за поданням заяви про встановлення факту смерті особи, яка загинула або пропала безвісти в районах проведення воєнних дій або антитерористичних операцій та учасників антитерористичної операції – за подання позовів щодо спорів, пов’язаних з наданням статусу учасника
бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

       Відповідно до пропозиції голови комітету з питань податкової та митної політики Ніни Южаніною закон набирає чинності з наступного дня після його опублікування.
 
       Джерело: http://www.unn.com.ua/uk/news/1497294-vr-zvilnila-vid-splati-sudovogo-zboru-uchasnikiv-ato-ta-chleniv-simey-zagiblikh