flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Зв’язки із громадськістю в судах» - тренінг для суддів-спікерів та прес-секретарів

15 жовтня 2015, 11:12

       12 жовтня 2015 року  у м. Львові за ініціативи Ради суддів України у співпраці з Державною судовою адміністрацією України та Національною школою суддів України, Проектом Агенства США з міжнародного розвитку «Справедливе правосуддя» був проведений  тренінг для суддів-спікерів та прес-секретарів першої та другої інстанцій загальних, адміністративних та господарських судів західного регіону на тему «Зв’язки з громадськістю в судах», участь у якому також взяли суддя-спікер Закарпатського окружного адміністративного суду Зоя Плеханова та прес-секретар цього ж суду Віра Звірич .

       В рамках цього заходу  за участі Валентини Сімоненко (Голова Ради суддів України), Наталії Шукліної (проректор Національної школи суддів України), Девіда Вон (керівник Проекту USAID  «Справедливе правосуддя»), Сасевича Олександра (суддя Лвівського окружного адміністративного суду, член  Ради суддів України), Ольги Какауліної (в.о. голови прес центру Державної судової адміністрації України), Ольги Давид ( прес-секретар Львівського апеляційного адміністративного суду), Ліі Гуровіц ( директор із зв’язків з громадськістю, суди округу Колумбія, м. Вашингтон, США), Девіда Ремондіні (заступник виконавчого директора відділення Судової адміністрації, Верховний Суд штату Індіана, США) та інших тренерів  були обговорені питання ролі та значення належної координації роботи осіб, відповідальних за побудову ефективної взаємодії судів з громадськістю, висвітлення резонансних справ, комунікації під час кризових ситуацій, використання сучасних засобів комунікації для висвітлення роботи суду . Також учасники цього тренінгу познайомилися з досвідом США та Великобританії  у налагодженні зв’язків з громадськістю у судах, обговорили шляхи впровадження  елементів іноземного досвіду в Україні з метою покращення  комунікації судів з суспільством.

       Практична частина тренінгу полягала в набутті суддями-спікерами  навичок проведення  інтерв’ю з подальшим його аналізом, поводження під час відеозйомки у судовому засіданні та поза ним. Прес-секретарі, у свою чергу,  вчилися готувати коротку інформацію про резонансні справи  та прес-релізи  для ЗМІ, моделювали та аналізували різні моделі поведінки  під час кризових ситуацій та інше.

       На завершення тренінгу всі учасники отримали відповідні сертифікати Національної школи суддів України та відзначили актуальність  і зацікавленість у таких навчаннях   в майбутньому.