flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Асоціація адміністративних суддів стала членом Європейської Асоціації Адміністративних Суддів

16 травня 2016, 16:04

5 травня 2016 р. на засіданні Генеральної Асамблеї Європейської Асоціації Адміністративних Суддів було прийнято одноголосне рішення про прийняття Асоціації адміністративних суддів в члени Європейської Асоціації Адміністративних Суддів. Це розширить можливості суддів адміністративних судів України  щодо донесення до офіційних інституцій Ради Європи та Європейського Союзу реальних проблем судової системи в Україні, оскільки саме Асоціація Європейських Адміністративних Суддів представляє інтереси адміністративних суддів в усіх офіційних інституціях Ради Європи та Європейського Союзу.

Асоціація Європейських Адміністративних Суддів заснована в 2000 році та об’єднує національні асоціації адміністративних суддів, а також адміністративних суддів країн Європейського Союзу та Ради Європи. Відтепер і судді-члени Асоціації адміністративних суддів визнані членами великого європейського об’єднання суддів адміністративних судів.

Як зазначають представники Асоціації адміністративних судів, для країн Європейського Союзу є нонсенсом дискусія про доцільність функціонування адміністративної юстиції, оскільки саме існування адміністративної юстиції є гарантією від свавільних рішень, дій та бездіяльності органів державної влади. Країни ЄС із сильними демократичними інституціями та чітким розумінням цінностей не лише  самостійно ініціюють створення адміністративної юстиції, але й забезпечують її ефективне функціонування.

Нагадаємо, що тільки на початку березня 2016 року ініціативною групою суддів із усієї України було створено Асоціацію адміністративних суддів. Дана подія відбувалась відкрито, кількість засновників-суддів склала понад 100 осіб, а серед запрошених гостей були і судді адміністративних судів Європи.

Під час відкриття ініціатори акцентували увагу на одному з пріоритетних завдань Асоціації - влитись до великого європейського об’єднання адміністративних суддів. Наміри українських суддів адміністративної юстиції активно підтримали присутні судді та гості заходу. В Асоціації адміністративних суддів створено 17 відокремлених підрозділів,  кількість суддів-членів організації зросла до 220 осіб, а наприкінці квітня Асоціація вже підтвердила всеукраїнський статус громадського об’єднання. 

 

За повідомленням прес-служби Асоціації адміністративних суддів

 

    Джерело: http://vasu.gov.ua/123610/