flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей у Закарпатському окружному адміністративному суді

24 травня 2016, 16:31

       23 травня 2015 року   у Закарпатському окружному адміністративному суді                (вул.  Загорська, 30,  м. Ужгород) з метою набуття громадянами необхідних знань про діяльність суду,  підвищення рівня проінформованості населення  про його право на звернення до суду,  а також для формування позитивного іміджу та підвищення рівня довіри громадян до суду уже традиційно відбувся  День відкритих дверей.

       Програма  заходу передбачала екскурсію приміщенням суду, огляд робочих кабінетів, залу судових засідань, ознайомлення з інформаційними стендами  для громадян, з  роботою суддів, працівників апарату суду та відвідування судових засідань.

      Основними та найактивнішими  учасниками  заходу стали студенти другого курсу  денної форми навчання юридичного факультету УжНУ ДВНЗ (напрям підготовки – міжнародне право).

         Керівник апарату Закарпатського окружного адміністративного суду Скрипчук Олександр Олексійович розповів гостям про історію створення суду, структуру та повноваження ,особливості роботи Закарпатського окружного адміністративного суду,  звернув увагу присутніх на завдання адміністративного судочинства,   яке полягає в захисті прав та законних інтересів особи в публічно-правових спорах від порушень з боку органів влади.

         Знову ж таки, традиційно,  найцікавішим моментом у програмі Дня відкритих дверей  для студентів було відвідання судового засідання, після закінчення якого з позитивними враженнями вони виявили бажання і в подальшому приймати участь у таких заходах в Закарпатському окружному адміністративному суді.