flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міжнародна науково-практична конференція в Ужгороді

30 травня 2016, 16:45

     25-26 травня 2016 року в м. Ужгороді відбулася Міжнародна науково-практична конференція з розгляду господарських (комерційних) спорів в Україні та Німеччині, яку провела Німецько-Українська Асоціація суддів, адвокатів та науковців – правників спільно з господарським судом Закарпатської області та Ужгородським національним університетом.

     Участь у вищезазначеному заході взяв і голова Закарпатського окружного адміністративного суду Шешеня Олексій Миколайович.

      На конференції з доповідями виступили: 

-         Корнелія Вельк – суддя Земельного суду м. Гамбург, доктор права, керівник Німецько-Української Асоціації суддів, адвокатів та науковців-правників;

-         Вольфганг Зіверт - голова Апеляційного Суду м. Гамбург;

-         Райнер Ведде- професор Вісбаденської правової школи, доктор права;

-         Андрій Стрижак - суддя Конституційного суду у відставці, кандидат юридичних наук, Заслужений юрист України;

-         Анатолій Селіванов - постійний представник Верховної Ради України в Конституційному Суді України, доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України;

-         Олег Васьковський -  голова господарського суду Закарпатської області;

-         Олександр Рогач – проректор Ужгородського національного університету, доктор юридичних наук, професор  а  також викладачі та науковці Ужгородського національного університету, Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича, Вісбаденської правової школи, судді Вищого господарського суду України, апеляційних господарських та господарських судів,  Вищого адміністративного суду України та інші учасники.

          Доповідачі на конференції акцентували свою увагу на проблемах банкрутства в Україні та Німеччині, особливостях вирішення господарських спорів у країнах Східної Європи, злочинах у зв’язку з банкрутством, правопорушеннях в процедурі банкрутства в Україні та на інших темах, пов’язаних з господарським правом.