flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обговорені питання щодо особливостей спілкування з людьми з інвалідністю

01 липня 2016, 16:50

       30 червня 2016 року у приміщенні Закарпатського окружного адміністративного суду

за ініціативи Територіального  управління  Державної судової адміністрації  України в Закарпатській області відбувся семінар  на тему «Покращення рівня навиків спілкування та роботи працівників суду із людьми з інвалідністю». 

      У проведенні заходу взяли участь     Андрій Бурий – голова правління Фонду «Право Демократія» та  Михайло Васюта – експерт  цього ж фонду, представники територіального управління Державної судової адміністрації України в Закарпатській області, представники місцевих судів Закарпатської області та Закарпатського обласного товариства інвалідів.

     Під час семінару були обговорені питання загального поняття про людей з інвалідністю та інвалідність, правового статусу осіб з інвалідністю, їх рівності та недискримінації, покращення забезпечення рівного доступу осіб з інвалідністю до правосуддя, а також питання щодо Конвенції ООН  про права інвалідів тощо.

     Учасниками заходу була відмічена актуальність та необхідність обговорення вищезазначених питань для покращення доступу людей з інвалідністю до правосуддя.