flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Для чого потрібні людям суди розповідали школярам судді Закарпатського окружного адміністративного суду.

10 жовтня 2018, 14:38

Судді Закарпатського окружного адміністративного суду Тетяна Скраль та Наталія Маєцька з метою формування та підвищення рівня правової освіти молоді  провели дві зустрічі з учнями 4 та 3 класів навчально-виховного комплексу «Веселка»  міста Ужгорода.

Про те , що між людьми деколи виникають спори, що кожна людина  по-різному може вирішувати одну і ту ж проблему, і саме в такій ситуації потрібен суддя, який з урахуванням позицій обох сторін винесе єдине справедливе рішення у кожній суперечці, розповідали діткам судді у формі інтерактивної гри «Справедливці»,та переглядаючи мультфільм «Кінь проти Хом’яка».

Також школярам у доступній і цікавій формі розповіли про  символ правосуддя – Феміду,  продемонстрували  суддівську мантію та нагрудний знак судді .

Наостанок, з   гарним настроєм та позитивними враженнями  школярі  разом з їхніми вчителями виявили бажання і надалі проводити такі просвітницько-ознайомчі зустрічі.

Зазначимо, що  зустрічі суддів Закарпатського окружного адміністративного суду із школярами проведені в рамках Всеукраїнської акції «Урок справедливості» за ініціативи та підтримки Асоціації розвитку суддівського самоврядування України.