flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зухвалість і нехтування Закарпатськими профспілками закону підриває авторитет держави .

31 жовтня 2018, 16:06

Відповідно до ч. 5 ст. 124, п. 9 ч. З ст. 129 Конституції України судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов'язковими до виконання на всій території України. Зазначений принцип отримав подальше закріплення у нормах судоустрійного і процесуального законодавства -  Кримінальному процесуальному кодексі України,  Цивільному процесуальному кодексі України, Кодексі адміністративного судочинства України,  Господарському процесуальному кодексі України.

Однак  Закарпатській обласній раді професійних спілок закон – не указ, оскільки  профспілки не те, що рішення Господарського  суду Закарпатської області  про усунення  перешкод у користуванні майном шляхом звільнення приміщення по площі Народній , 5 у м. Ужгороді, не виконують,  а й з березня 2018 року своїми неправомірними діями перешкоджають державним виконавцям виконати судовий наказ, виданий на примусове виконання вищезазначеного рішення суду.

За невиконання рішення суду та перешкоджання у його виконанні  державним виконавцем відповідно до Закону України  «Про виконавче провадження» Закарпатські профспілки  вже оштрафовано майже на 15 тис. грн.

Станом на сьогоднішній день правоохоронними  органами щодо протиправних дій профспілкової організації розслідуються кримінальні провадження за статтями  342 ( опір представникові влади), 356 (самоправство) та 382 (невиконання судового рішення)  Кримінального кодексу  України.

Також показовим фактом є те, що  головними напрямами діяльності  Закарпатської обласної ради професійних спілок є соціальний захист, соціальне страхування та пенсійне забезпечення, вчасна виплата зарплат бюджетникам тощо. Водночас Закарпатські профспілки і надалі у незаконний спосіб  надають в оренду неналежне їм приміщення організаціям різних форм власності, за що отримують кошти, які не оподатковані та не надходять до державного бюджету, і використовуються невідомо як і ким.

Отже , своїми діями та діяльністю Закарпатська обласна рада професійних спілок   продовжує  демонструвати  зневагу не тільки до закону, держави, а й до  трудящих людей, права яких нібито відстоює та захищає .

Нагадуємо, що частину будівлі за адресою пл. Народна, 5 у м. Ужгород, як державне майно, розпорядженням Кабінету Міністрів України від 29.03.2017р. № 221-р передано Державній судовій адміністрації України. Наказом. ДСА України від 12.06.2017 № 743 зазначене вище нерухоме майно закріплене на праві оперативного управління за Закарпатським окружним адміністративним судом, а Закарпатські профспілки відмовилися добровільно звільнити неналежне їм приміщення.