flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Напередодні Міжнародного Дня інвалідів працівники апарату Закарпатського окружного адміністративного суду говорили про особливості спілкування з людьми з інвалідністю.

30 листопада 2018, 11:50

Люди з інвалідністю є споживачами  таких самих послуг ,  як і всі інші люди, тобто вони , в разі потреби , можуть звернутися   до суду  також.

З метою формування навиків спілкування  у працівників суду з людьми з  інвалідністю  проведений семінар, під час якого  присутні  ознайомлені із рекомендаціями щодо поведінки ,  ведення розмови та надання  таким громадянам     допомоги  під час перебування у приміщенні суду, що дозволить їм в повній мірі скористатися своїми  правами.  Під час заняття говорили про особливості спілкування з людьми з інвалідністю з різними вадами, а саме з людьми з поганим зором чи незрячими, з порушенням слуху, із ускладненнями в мовленні, із затримкою розумового розвитку , психічними розладами, з обмеженою рухливістю.

Всі учасники семінару погодилися, що отримана інформація є корисною особливо в умовах, в яких опинилася наша держава, а також з тим, що ставлення  до  людей з інвалідністю демонструє рівень  цивілізованості суспільства.

Нагадаємо, що  Міжнародний День інвалідів був заснований  в 1992 році Генеральною Асамблеєю ООН.