flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники Закарпатського окружного адміністративного суду роз’яснювали працівникам юридичних служб області деякі положення КАСУ.

05 грудня 2018, 13:43

Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Дмитро Іванчулинець  та помічник голови Закарпатського окружного адміністративного суду Микола  Кривка  в рамках постійно діючого семінару Головного територіального  управління юстиції у Закарпатській області провели для юристів державних підприємств, установ, організацій лекції на тему  «Новели  адміністративного судочинства».

Так суддя Закарпатського окружного адміністративного суду – кандидат юридичних наук, доцент кафедри, суддя-тренер  Дмитро Іванчулинець  детально висвітлив присутнім про розширення способів судового захисту та засобів доказування в адміністративному процесі, а саме  про включення до переліку доказів електронних доказів, обмеження часом подання доказів, надання  можливості  учасникам справи подавати до суду висновок експерта з експертизи, замовленої учасниками справи, а не лише на підставі ухвали суду тощо.

Про нові правила предметної юрисдикції адміністративних судів та про особливості розгляду   типових та зразкових справ проінформував слухачів  помічник голови Закарпатського окружного адміністративного суду Микола Кривка.

На завершення семінару всі учасники  зібрання погодилися, що  обговорені   теми є актуальними та необхідними  для використання безпосередньо  у роботі, оскільки  саме працівники  юридичних служб представляють  органи  виконавчої влади,  державні установи та підприємства  в судах.