flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Закарпатський окружний адміністративний суд уточнює інформацію, поширену міським головою м. Ужгорода та регіональними ЗМІ стосовно будівництва навпроти облмуздрамтеатру.

06 лютого 2019, 11:04

Деякі регіональні інтернет-видання поширили  інформацію , що «минулого понеділка, 28 січня, Закарпатський окружний адміністративний суд виніс Постанову про відкриття виконавчого провадження, вимагається визнати протиправною відмову Ужгородської міської ради зареєструвати декларацію про початок будівельних робіт і зобов’язано виконавчий комітет зареєструвати таку декларацію»  (  http://uzhgorod.net.ua/news/135453  ). Дана інформація не відповідає дійсності, а тому суд повідомляє наступне.

По-перше, відповідно до українського законодавства виконавче провадження відкривається виключно виконавчою службою на підставі виконавчого листа, виданого судом.

По-друге,  рішення Закарпатського окружного адміністративного   суду , яким  визнано протиправною відмову Виконавчого комітету Ужгородської міської ради Закарпатської області зареєструвати Декларацію про початок виконання будівельних робіт,  видану у серпні 2016 року, на будівництво офісних приміщень по провулку Мостовому, поз. 1 в м. Ужгороді та зобов'язано її зареєструвати,  постановлено ще  07 грудня 2018 року, повний текст підписаний 17 грудня 2018 року. Саме з цієї дати сторони по справі, які не згодні із зазначеним рішенням, мали 30 днів для його оскарження в апеляційній інстанції. Однак жодна із сторін не подала апеляційної скарги в передбачені законом строки,  а тому це рішення 15 січня 2019 року набуло законної сили, що дало право позивачу отримати 28 січня 2019 року виконавчий лист і подати його до виконавчої служби. 

Зауважимо, що лише 30 січня 2019 року Виконавчий комітет Ужгородської міської ради подав апеляційну скаргу на зазначене рішення  незважаючи на те, що це рішення отримано ним  ще 21 грудня 2018 року, тобто судом виконані всі вимоги закону та  жодним чином не порушено прав учасників справи.