flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Закарпатський окружний адміністративний суд повідомляє про можливість подачі документів до суду в електронній формі

15 лютого 2019, 10:29

        Відповідно до процесуальних кодексів (ЦПК, КАС, ГПК) учасник справи звільняється від обов’язку надсилати іншим учасникам справи або подавати до суду копії документів відповідно до кількості учасників справи, якщо він подає документи до суду в електронній формі. Про це повідомила прес-служба «Електронного суду» у Facebook.

         «У такому разі копії відповідних документів іншим учасникам справи направляє суд. Якщо обсяг документів є надмірним, суд направляє учасникам справи тільки копії процесуальних документів та повідомлення про можливість ознайомитися з іншими матеріалами в приміщенні суду або через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему», — йдеться у повідомленні.

         Разом з тим, для роботи в ЄСІТС, зокрема в підсистемі «Електронний суд» необхідно отримати електронний ключ (електронний підпис), який дозволятиме ідентифікувати вас як належну сторону та зареєстрованого учасника і надасть можливість подати позовну заяву або інші необхідні для розгляду справи документи до відповідного суду.

 

        Джерело: sud.ua