flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Закарпатський окружний адміністративний суд звернувся до поліції із заявою про ймовірне порушення виборчого законодавства

26 лютого 2019, 14:46

     

       Підставою для такого звернення стала поява на стіні будівлі по площі Народній, 5 у місті Ужгороді, яка належить на праві оперативного управління Закарпатському окружному адміністративному суду, вивіски із зображенням портрета одного із кандидатів в Президенти України.

       Статтею  64 Закону  України «Про вибори Президента України»   забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади. Однак, Закарпатські профспілки разом з  іншими суб’єктами, які  по сьогоднішній день незаконно перебувають у згаданому приміщенні, своїми діями порушують не тільки  Порядок встановлення вивісок в місті Ужгороді з огляду на те,  що  зазначена будівля є пам’яткою архітектури у межах історичного ареалу м. Ужгорода, а й  виборче законодавство.

      Як уже повідомлялося раніше, частина будівлі загальною площею 3676,4 кв.м. на площі Народній, 5 у м. Ужгороді розпорядженням Кабінету Міністрів України №221-р від 29 березня 2017 року передана на праві державної власності Державній судовій адміністрації України, яка надала зазначене приміщення в оперативне управління Закарпатському окружному адміністративному суду. 

      Р.S.   Станом на 14 годину 26 лютого 2019р. зазначений у повідомленні агітаційний матеріал із фасаду будівлі по площі Народній, 5 у м. Ужгороді знято.