flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Закарпатський окружний адміністративний суд з робочим візитом відвідав голова Восьмого апеляційного адміністративного суду Олег Заверуха

28 лютого 2019, 08:46

      Зустріч розпочав голова Закарпатського окружного адміністративного суду Олексій Шешеня, який представив  присутнім суддям новообраного голову  Восьмого апеляційного адміністративного суду.

 

      Зі свого боку очільник апеляційної інстанції визначив головні напрямки роботи , які полягають у налагодженні діяльності із вивчення судової практики та обговорення проблемних питань із застосування окремих законів, у подальшому розвитку внутрішньої та, зокрема,  зовнішньої комунікації з метою підвищення довіри суспільства до судової гілки влади шляхом  інформування громадськості про діяльність суду.

      Також він повідомив присутнім, що у Восьмому апеляційному адміністративному суді створені дві робочі групи з опрацювання проблем застосування  норм матеріального права та норм процесуального права, до яких, у разі виникнення  у суддів проблемних питань,  можна звернутися для отримання певних рекомендацій. Олег  Заверуха  зазначив, що з моменту дії нової  редакції Кодексу адміністративного судочинства України рішення апеляційної інстанції по справах, які в першій інстанції розглянуті в спрощеному порядку,  набули статусу остаточного та не підлягають перегляду в касаційному суді.

     Присутні на робочій нараді судді звернули увагу голови ВААС на те, що частина рішень суду першої інстанції скасована у зв’язку із різною практикою розгляду справ одної категорії, а тому є необхідність у виробленні єдиної позиції.  Не обійшли увагою також питання організації роботи суду під час виборчого процесу.

     Віктор Данко - голова Ужгородського міськрайонного суду, участь  у нараді якого  ініціював керівник ВААС, оскільки  певна категорія адміністративних справ розглядається місцевими загальними судами та  переглядаються  в апеляційному адміністративному суді, поділився досвідом створення ефективної зовнішньої комунікації.

     На завершення зустрічі голова ЗОАС Олексій Шешеня  підсумував викладену на нараді  інформацію та зазначив, що такі робочі зустрічі і надалі необхідні для ефективної роботи та співпраці.