flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ситуації з приміщенням по площі Народній, 5 у м. Ужгороді суд і надалі діятиме виключно у правовому полі

28 лютого 2019, 16:55

     З огляду на реакцію деяких регіональних ЗМІ на чергову спробу  державних виконавців 20 лютого 2019 року  виконати рішення Господарського суду Закарпатської області від 27 листопада 2017 року, яке полягає у звільненні Закарпатською обласною радою профспілок неналежного їм приміщення по площі Народній, 5 у м. Ужгороді,  Закарпатський окружний адміністративний суд повідомляє наступне.

    Своїми заявами, які поширюють деякі місцеві телеканали, лідери та члени профспілок  звинувачують суд у рейдерстві, ставлять під сумнів законність рішень з цього приводу, а деякі учасники протесту вже навіть стверджують, що згадана будівля завжди належала профспілкам.  

    Саме з цього приводу інформуємо, що ця споруда (на площі Народній у м. Ужгороді) побудована як приміщення для Крайового суду Підкарпатської Русі у тридцятих роках минулого століття (1929 - 1933рр.) за проектом Адольфа Лібшера. У цьому приміщенні, що є суттєво,  був спроектований і побудований перехід до в’язниці  через внутрішній двір. Отже, навіть з огляду на історію – це приміщення суду.

    Також, як уже неодноразово повідомлялося, Закарпатський окружний адміністративний суд з вини Закарпатських профспілок і надалі  змушений орендувати частину приміщення  для суду у приватної структури та платити за оренду. У зв’язку з цим у суду є всі законні підстави вимагати  (у судовому порядку) у  Закарпатської обласної ради професійних спілок відшкодування завданих збитків по орендній платі, які  станом на сьогодні становлять  понад 621 тисячу гривень.