flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визнав законною постанову Держпраці про накладення штрафу за несвоєчасну виплату заробітної плати

13 березня 2019, 14:22

   Закарпатський окружний адміністративний суд  відмовив у задоволенні позову Акціонерного товариства  до Управління Держпраці у Закарпатській області   про визнання протиправною та скасування постанови  про накладення штрафу.

   Під час розгляду справи судом встановлено, що підставою для проведення інспекційного відвідування підприємства  стали звернення на Урядову гарячу лінію працівників про порушення стосовно них законодавства про працю.

  Надана інформація перевіркою не підтвердилася, однак інспекційним відвідуванням встановлено, що  роботодавцем виплачено заробітну плату одному з працівників  2 рази на місяць через проміжок часу, що перевищує 16 календарних днів, чим порушено вимоги ч. 1 cт. 115 Кодексу законів про працю України та ч. 1 cт. 24 Закону України "Про оплату праці".

   За наслідками інспекційного відвідування складено акт, який підписано директором філії  без зауважень,  припис про усунення  встановлених  порушень законодавства про працю та постанову, якою на підставі абз. 2 ч.2 ст. 265 Кодексу законів про працю України на  підприємство  накладено штраф.

   Управлінням Держпраці у Закарпатській області   доведена правомірність оскарженої постанови, а відтак вимоги позивача  про визнання її протиправною та скасування  не відповідають вимогам законодавства та встановленим обставинам справи, що підтверджені належними та допустимими доказами, в зв’язку з чим в задоволенні позову суд відмовив.

   З  текстом зазначеного рішення можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 260/54/19.