flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Незаконне використання Закарпатськими профспілками приміщення по пл. Народній, 5 у м. Ужгороді коштує державі уже понад 621 тисячу гривень.

26 березня 2019, 12:14

Незаконне використання  Закарпатськими профспілками приміщення по пл. Народній, 5  у м. Ужгороді коштує державі уже понад 621 тисячу гривень.

Саме так суму коштів, як плату за  вимушену оренду у приватної структури частини приміщення  для суду, Закарпатський окружний адміністративний суд намагається відшкодувати, подавши відповідні позовні заяви до Господарського суду Закарпатської області.

Також, станом на сьогодні , 5 спроб державних виконавців виконати рішення  Господарського  суду Закарпатської області  про усунення  перешкод у користуванні майном шляхом звільнення приміщення по площі Народній , 5 у м. Ужгороді, яке набуло законної сили  і є остаточним, виявилися безрезультатними.

За невиконання рішення суду та перешкоджання у його виконанні  державним виконавцем відповідно до Закону України  «Про виконавче провадження» Закарпатські профспілки  вже оштрафовано майже на 15 тис. грн.

 Правоохоронними  органами щодо протиправних дій Закарпатських профспілок розслідуються кримінальні провадження за статтями  342 ( опір представникові влади), 356 (самоправство) та 382 (невиконання судового рішення)  Кримінального кодексу  України.

Своїми протиправними діями Закарпатська обласна рада професійних спілок   продовжує  демонструвати  зневагу не тільки до закону, держави, а й до  суспільства.

Нещодавно з метою об’єктивного інформування громадськості  стосовно ситуації навколо будівлі по пл. Народній , 5 у м. Ужгороді газета Верховної Ради України «Голос України»  опублікувала  позицію як Закарпатських профспілок, так і Закарпатського окружного адміністративного суду (http://www.golos.com.ua/article/314448 ).

Доречно зауважити, що 29 березня 2019 року виповниться 2 роки з дня прийняття розпорядження Кабінету Міністрів України від 29.03.2017р. № 221-р, яким вищезазначену будівлю передано Державній судовій адміністрації України.

Нагадуємо, що частину будівлі за адресою пл. Народна, 5 у м. Ужгород, як державне майно, розпорядженням Кабінету Міністрів України від 29.03.2017р. № 221-р передано Державній судовій адміністрації України. Наказом ДСА України від 12.06.2017 № 743 зазначене вище нерухоме майно закріплене на праві оперативного управління за Закарпатським окружним адміністративним судом, а Закарпатські профспілки відмовилися добровільно звільнити неналежне їм приміщення.