flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд залишив в силі рішення першої інстанції по справі щодо питання законності проведення перевірки по сплаті ПДВ

28 березня 2019, 13:31

     Ще  4 жовтня 2017 року Закарпатським окружним адміністративним судом  винесена постанова по справі за позовом одного  з комунальних підприємств міста Ужгорода до Ужгородської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Закарпатській області  про визнання протиправними дій по проведенню камеральної перевірки комунального підприємства щодо своєчасності сплати податку на додану вартість, якою позов задоволено.

     Розглянувши справу, суд дійшов висновку, що  своєчасність сплати податку на додану вартість може бути предметом виключно документальної перевірки. Таким чином, дії відповідача по проведенню камеральної перевірки щодо своєчасності сплати податку на додану вартість є протиправними.

    Однак, за результатом розгляду  у Львівському апеляційному адміністративному суді апеляції Ужгородської ОДПІ ГУ ДФС у Закарпатській області постанову суду першої інстанції було скасовано та прийнято нову постанову, якою в задоволенні позову комунального підприємства відмовлено.

    Не погодившись із рішенням апеляційної інстанції, комунальне підприємство подало касаційну скаргу до Верховного суду, який розглянув її 19 лютого 2019 року і вирішив постанову Львівського апеляційного адміністративного суду  від 12.12.2017 року скасувати, а постанову Закарпатського окружного адміністративного суду від  4 жовтня 2017 року залишити в силі.

     З  текстом зазначених рішень можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 807/1010/16.