flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники ENEMO та Канадської Місії з робочим візитом відвідали Закарпатський окружний адміністративний суд .

04 квітня 2019, 12:20

Із Спостерігачами Канадської Місії  за виборами в Україні 2019 Шеллі Віл’ямсон та Борисом   Сірським , а також Маєю Влаіч Суліч з колегою  - довгостроковими спостерігачами за виборами Європейської мережі  організацій зі спостереження  за виборами ( ENEMO) зустрівся голова Закарпатського окружного адміністративного суду  Олексій Шешеня.

 

Представники обох спостережних місій зазначили, що  їхнім завданням є спостереження за якістю проведення виборчого процесу та надання висновку щодо відповідності його національному законодавству та міжнародним стандартам.  До суду вони  прийшли з метою дізнатися про кількість і зміст скарг чи позовних заяв,  та як вони вирішилися.

Зі свого боку  Олексій Шешеня  повідомив присутнім, що до суду, керівником якого він є,   надійшла  лише одна позовна заява про внесення до списку виборців, яка відповідно до рішення суду  передана до Ужгородського міськрайонного суду за підсудністю. Також очільник суду зазначив, що  з огляду на свій багаторічний досвід роботи суддею може відмітити, що  під час президентських виборчих кампаній до суду надходить значно менше скарг і позовних заяв, ніж під час парламентських виборів та виборів до місцевих рад. Голова суду наголосив присутнім, що всі судді ретельно готувалися до виборів,  приймаючи участь у різних тренінгах, семінарах з питань виборчого законодавства, які проводилися Національною школою суддів України, Касаційним адміністративним судому складі Верховного Суду, Восьмим апеляційним адміністративним судом тощо.

На завершення зустрічі представники моніторингових місій подякували голові суду за  приділену увагу та  можливість спілкування.