flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визнав правомірною передачу будівлі по площі Народній, 5 у м. Ужгороді в оперативне управління Закарпатському окружному адміністративному суду

07 травня 2019, 11:49

     Такого висновку дійшла колегія  Окружного адміністративного суду міста Києва, яка 24 квітня 2019 року  відмовила повністю у задоволенні позову Закарпатської обласної ради професійних спілок до Кабінету Міністрів України, треті особи без самостійних вимог – Фонд державного майна України, Державна судова адміністрація України, про визнання протиправним та скасування розпорядження КМУ від 29 березня 2017 року № 221-р. (рішення № 826/10720/18).  

    Саме цим розпорядженням Кабінет Міністрів України передав до сфери управління Державної судової адміністрації України частину приміщення по площі Народній, 5 у м. Ужгороді, яке і дотепер Закарпатська обласна рада професійних спілок займає та має за свою власність без будь-яких на те законних підстав.

     Колегія суддів, розглянувши справу, дійшла висновку, що згадана адміністративна будівля ніколи не перебувала  та не передавалась у власність Закарпатській обласній раді професійних спілок, що підтверджується відсутністю у Закарпатських профспілок  будь-яких правовстановлюючих документів на неї. 

     Також суд вважає, що розпорядження КМУ від 29.03.2017р. про передачу названого майна до сфери управління ДСА України прийняте в межах повноважень та у спосіб, наданий чинним законодавством.

     Нагадаємо, що наказом ДСА України від 12.06.2017р. частина  приміщення по площі Народній, 5 у м. Ужгороді передана на праві оперативного управління Закарпатському окружному адміністративному суду.

     Однак, у зв’язку з повним ігноруванням Закарпатськими профспілками рішень судів і подальшим незаконним зайняттям зазначеного приміщення Закарпатський окружний адміністративний суд і надалі  вимушений витрачати значні бюджетні кошти на оренду приміщення у комерційної структури , а також позбавлений можливості надавати судові послуги відвідувачам суду на належному рівні.