flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Закарпатському окружному адміністративному суді розпочався розгляд справи щодо побудови вітрової електростанції на Полонині Боржава

16 липня 2019, 17:06

         

 

 

 

 

 

 

 

              Позов до суду подала  Громадська  організація «Міжнародний інститут людини і глобалістики «Ноосфера» до Департаменту екології та природних ресурсів Закарпатської обласної державної адміністрації, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Атлас Воловець Енерджи»,  в якому просить  скасувати висновок  з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності  щодо побудови вітрової електростанції на Полонині Боржава від 7 березня 2019 року.

               У судовому засіданні за участі представників позивача, відповідача  у присутності численної групи активістів з Міжгірського та Свалявського районів суд розглянув і задовольнив клопотання про залучення  третіх осіб - громадських організацій, науковців тощо  до участі у розгляді справи .  

          Суд відмовив у задоволенні клопотання позивача про залучення Товариства з обмеженою відповідальністю «Атлас Воловець Енерджи» у якості співвідповідача. Розгляд справи буде продовжено 19 вересня 2019 року о  09:00 год.

            Зазначимо, що проти будівництва вітряків та всієї інфраструктури на полонині виступило чимало місцевих жителів, науковців, екологів, громадських активістів та природозахисних організацій.  Вони вважають, що зазначене будівництво ВЕС  потужністю 120 МВт знищить природу на полонині,  де наявні червонокнижні види  рослин і тварин, і яка має статус міжнародної природоохоронної території, що входить до так званої Смарагдової мережі і охороняється Бернською конвенцією про охорону дикої флори і фауни та природних середовищ існування в Європі.