flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання ради суддів адміністративних судів

04 лютого 2014, 09:29

 Відбулося засідання ради суддів адміністративних судів

 30 січня 2014 року у приміщенні Вищого адміністративного суду України (вул. Московська, 8, корпус 5) відбулося засідання ради суддів адміністративних судів.

Під час засідання Рада затвердила Орієнтовний план роботи на перше півріччя 2014 року. До Орієнтовного плану внесено кадрові та фінансові питання, заслуховування інформації голів адміністративних судів щодо контролю за дотриманням строків розгляду справ, питання про усунення недоліків, виявлених в ході вивчення стану організації роботи окремих адміністративних судів, вивчення питання комунікаційної діяльності судів та наповнення офіційних веб-сайтів адміністративних судів, розробку рекомендацій для прес-секретарів судів, міжнародне співробітництво тощо.

За результатами розгляду питання про окремі питання організації діяльності адміністративних судів Рада ухвалила рішення зобов'язати голів адміністративних судів забезпечити виконання статей 24 і 29 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо визначення адміністративних повноважень заступників голови суду; чітко дотримуватися розподілу обов'язків між суддями, які перебувають на адміністративних посадах; зобов'язати голів окружних адміністративних судів, у разі їх відсутності, покладати виконання обов'язків голови на заступника, а в разі його відсутності - на суддю з найбільшим стажем роботи на посаді судді.

Також члени Ради обговорили питання виконання статті 132 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", відповідно до якої "після призначення на посаду суддя Конституційного Суду України, Верховного Суду України, вищого спеціалізованого суду, апеляційного, місцевого суду, який потребує поліпшення житлових умов, забезпечується службовим житлом за місцем знаходження суду", та наголосили на відсутності механізму реалізації зазначеної норми. За результатами прийнято рішення звернутися до Ради суддів України з метою створення робочої групи для розробки проекту змін та доповнень до статті 132 Закону щодо забезпечення житлових умов суддів.

Останніми були розглянуті кадрові питання. Зокрема, про зарахування суддів до резерву суддів на заміщення адміністративних посад в адміністративних судах. Так, зараховано до резерву суддю Закарпатського окружного адміністративного суду Сергія Гаврилка і суддю Житомирського апеляційного адміністративного суду Світлану Шевчук на посади заступників голів відповідних судів.

Радою суддів адміністративних судів прийнято рішення внести подання до Вищої ради юстиції про призначення головою Миколаївського окружного адміністративного суду Олександра Середи, який перебуває у кадровому резерві на згадану посаду та, наразі, очолює названий суд.

 

Джерело: http://court.gov.ua/