flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судові комунікатори підвищували свій фаховий рівень

03 лютого 2020, 15:49

Організація медіа-супроводу діяльності суду, написання  новинарних текстів, адаптація новин для сторінки у соціальних мережах, висвітлення перебігу резонансної справи,  рекомендації щодо налагодження співпраці зі ЗМІ тощо – теми, які опрацьовані на триденному навчанні для прес-секретарів судів у Львівському регіональному відділенні Національної школи суддів України.  Свої професійні знання удосконалювала і прес-секретар Закарпатського окружного адміністративного суду Звірич Віра.

Значну частину підготовки викладачі Олександр Сасевич (суддя Львівського окружного адміністративного суду, екс-голова комітету Ради суддів України з питань комунікації, кандидат юридичних наук),  Ольга Давид (фахівець-експерт з комунікації в системі правосуддя, член Національної спілки журналістів) та Наталія Шайда (доцент кафедри теорії і практики журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка, кандидат наук із соціальної комунікації, прес-секретар Господарського суду Львівської області)  провели у вигляді практичних занять.  Слухачі вчилися давати  коментар для ЗМІ на камеру,  готували різні тексти в залежності від поставлених завдань та аналізували їх.

Цікавою та інформативною була також доповідь про форми впливу на суд та способи захисту незалежності судової влади доцента кафедри давньої історії України та архівознавства історичного факультету Львівського національного університету ім. І.Франка, кандидата  юридичних наук  Степана  Білостоцького.