flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Закарпатському окружному адміністративному суді підведені підсумки роботи суду

24 лютого 2020, 16:49

21 лютого 2020 року  у Закарпатському окружному адміністративному суді відбулися збори суддів за участі голови Восьмого апеляційного адміністративного суду Олега Заверухи, на яких за підсумками діяльності суду впродовж 2019 року прозвітував голова суду Сергій Рейті.

У своїй доповіді він зосередив увагу присутніх на основних показниках роботи суду, стану та якості здійснення правосуддя, зокрема щодо кількості розглянутих адміністративних справ та матеріалів в порівнянні з попереднім роком, показниках ефективності та якості судових рішень, єдності судової практики.

Зі свого боку очільник апеляційної інстанції Олег  Заверуха  зазначив, що рекомендації щодо єдності судової практики та покращення якості розгляду  судових справ суддями враховані, про що свідчать загальні показники.   Базові показників суду добрі, кількість скасованих ухвал є однією з найнижчих у апеляційному окрузі.

Водночас голова Восьмого апеляційного адміністративного  суду у майбутній роботі просив звернути увагу на зменшенні кількості нерозглянутих адміністративних справ, дотриманні суддями строків розгляду справ, визначеними КАС України, і надалі слідкувати та враховувати зміни судової практики, зокрема висновки Верховного суду та рішення ЄСПЛ. 

          На завершення зустрічі Олег Заверуха вручив судді у відставці, колишньому голові Закарпатського окружного адміністративного суду  Олексію Шешені   Почесний знак Восьмого апеляційного адміністративного суду  за вагомий внесок  у зміцнення авторитету судової влади  та Подяку Верховного Суду. Також усьому колективу суду він побажав продуктивної праці та гарних здобутків.