flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд захистив інтереси перевізника вантажів

03 квітня 2020, 13:21

  Закарпатський окружний адміністративний суд визнав протиправною та скасував постанову Управління Укртрансбезпеки у Закарпатській області про застосування адміністративно-господарського штрафу до товариства з обмеженою діяльністю.

  Позивач зазначив, що начальником Управління Укртрансбезпеки у Закарпатській області відносно нього була складена постанова про застосування адміністративно-господарського штрафу у зв’язку з наданням послуг з внутрішніх перевезень вантажів без щоденного реєстраційного листка режиму праці та відпочинку водія аналогового тахографа, що є порушенням Закону України «Про автомобільний транспорт».

  Однак це  не відповідає дійсності, оскільки у водія  на момент проведення перевірки були в наявності та  надавались  ним тахокартка на транспортний засіб і протокол про перевірку та адаптацію тахографа до транспортного засобу, копії яких додані заявником до позову. Зазначені обставини відповідачем не спростовуються.

  До того ж позивач наголосив, що справу про порушення законодавства про автомобільний транспорт Управління Укртрансбезпеки у Закарпатській області розглянуло без повідомлення уповноваженої особи суб`єкта господарювання .

  Суд вказав, що Порядок здійснення державного контролю на автомобільному транспорті, затверджений постановою КМУ, передбачає розгляд справи у присутності уповноваженої особи суб`єкта господарювання, яка про час і місце розгляду такої справи повідомляється під розписку чи рекомендованим листом із повідомленням.

  Відповідач, не повідомивши товариство з обмеженою відповідальністю про розгляд справи про порушення законодавства про автомобільний транспорт, позбавив позивача права надати пояснення  та змоги надати докази на спростування висновків акта перевірки.

  З огляду на зазначене, суд дійшов висновку про відсутність встановленого відповідачем порушення, на підставі якого складено оскаржувана постанова.

  З  текстом зазначеного рішення можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень, справа № 260/1386/19.