flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЗВЕРНЕННЯ до суддів та працівників судів

27 лютого 2014, 11:53

ЗВЕРНЕННЯ до суддів та працівників судів

ЗВЕРНЕННЯ до суддів та працівників судів Голови Верховного Суду України Ярослава РОМАНЮКА, Голови Вищого господарського суду України Віктора ТАТЬКОВА, в.о. Голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Євгена ЛІТВІНОВА та в.о. Голови Вищого адміністративного суду України Михайла ЦУРКАНА

Шановні колеги, працівники судів!

Україну спіткала трагедія – загинули десятки людей, і це непоправне горе болем відгукнулося у серці кожного громадянина нашої держави. Висловлюємо глибокий сум і щире співчуття з приводу трагічної загибелі наших співвітчизників. Їхні імена назавжди залишаться в пам’яті кожного.

У цей непростий час, у період змін у суспільно-політичному житті нашої держави звертаємося до суддів і працівників судів, адже суди були і є легітимними органами державної влади, що єдині здійснюють правосуддя. Статус судді в реаліях сьогодення вимагає від нас, професійних суддів, максимальної зібраності, виваженості, стриманості, стійкості та розсудливості. Упевнені, що ви свідомі цього.

Самостійність суду, його незалежність і безсторонність, принципи законності, справедливості та верховенства права при ухваленні судових рішень були і є основними гарантіями захисту конституційних прав людини та громадянина. Нині це набуває особливо важливого значення.

Звертаємося до представників суддівського корпусу, незалежно від рівня і юрисдикції суду, та закликаємо забезпечити стабільну роботу судів, адже своєчасний, справедливий та неупереджений розгляд справ суддями, які керуються Конституцією та прийнятими Верховною Радою України законами України, – запорука суспільного правопорядку.

Упевнені, що поведінка суддів як носіїв судової влади повинна бути позбавлена емоцій, а стабільна робота судів, поєднана з неухильним додержанням суддями основоположних принципів здійснення правосуддя, сприятиме подоланню кризових явищ у суспільстві правовим шляхом і формуванню довіри до державної влади, зокрема й судової.

Голова Верховного Суду України
Я.М. Романюк

Голова
Вищого господарського суду України
В.І. Татьков

В. о. Голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Є.В. Літвінов

В. о. Голови Вищого адміністративного суду України
М.І. Цуркан