flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визнав протиправною бездіяльність сільського голови з питань захисту інтересів громади села

04 травня 2020, 11:42

    Закарпатський окружний адміністративний суд визнав протиправною бездіяльність  сільського голови с. Білин щодо не винесення з серпня 2017 року питання про створення комісії з виявлення фактів заволодіння земельними ділянками, що належать мешканцям с. Білин, працівниками ПАТ "Закарпаттяобленерго" та  не винесення питання про створення комісії з  обстеження аварійної ділянки берегоукріплення в урочищах Рівні та Буків с. Білин після проведених робіт на розгляд чергової сесії сільської ради.

    Приводом для звернення до суду стало безпідставне ігнорування сільським головою, на думку позивача, його заяв, як члена виконкому, про створення комісії саме щодо виявлення фактів заволодіння земельними ділянками селян працівниками ПАТ "Закарпаттяобленерго" при встановленні опор ЛЕП та виявлення фактів неналежного виконання робіт по облаштуванню берегоукріплення з метою захисту інтересів мешканців села.

    Суд встановив, що сільським головою для вирішення наболілих питань широкого кола осіб не ставилося питання про уповноваження існуючих постійно діючих комісій, в т.ч. земельної, для вирішення проблем, що склалися в селі, та не виносилися ці питання на розгляд сесії сільської ради.

    Також жодних дій щодо створення комісії та винесення зазначених питань на розгляд чергової сесії сільської ради відповідачем не було вчинено, як це передбачено  Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

    З  текстом зазначеного рішення можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень, справа № 305/1493/17.