flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Закарпатським окружним адміністративним судом не приймалось рішення про скасування утворення Закарпатської обласної народної ради

25 березня 2014, 11:30

У зв’язку з поширенням  недостовірної інформації про ухвалення Закарпатським окружним адміністративним судом  рішення про скасування утворення Закарпатської обласної народної ради повідомляємо наступне.

 28 січня 2014 року заступник прокурора Закарпатської області звернувся в Закарпатський окружний адміністративний суд з позовною заявою до Закарпатської обласної ради якою просив: визнати протиправним та скасувати рішення  позачергової сесії шостого скликання Закарпатської обласної ради від 28 січня 2014 року про утворення Закарпатської обласної народної ради, виконавчого комітету, ініціювання скасування прийнятих Верховною радою України законів та з інших питань, а також результати голосування з даного приводу.

Однак 24 лютого 2014 року до канцелярії Закарпатського окружного адміністративного суду позивачем подано клопотання про прийняття відмови від позовної заяви та закриття провадження у справі. Ухвалою суду від 28 лютого 2014 року клопотання позивача задоволено, провадження у справі за позовною заявою заступника прокурора Закарпатської області  до Закарпатської обласної ради про визнання протиправним та скасування рішення – закрито у зв’язку з відмовою від позову.

Враховуючи викладене, інформація про те, що рішенням Закарпатського окружного адміністративного суду скасовано утворення Закарпатської обласної народної ради є надуманим та не відповідає дійсності.